Kohvi brüleekreem

Valmistusaeg:
20 minutit
Küpsetusaeg:
10 minutit

Kohvi brüleekreem šokolaadi, vanilli ja tšilliga
Kreemjas magustoit kena praguneva suhkrukattega. Kes ei armastaks brüleekreemi? Seda kohvi brüleekreemi šokolaadi, vanilli ja tšilliga armastavad kindlasti kõik sinu külalised. Võid selle päev varem valmis teha, ilma liigse stressita. Täiuslik magustoit igaks sündmuseks. Tšilli lisab šokolaadi ja kohvi ideaalsele abielule uue mõõtme. Vürtsita oma elu!

Jahtumiseks: 2 tundi

KOOSTIS

  • 3 g želatiinilehti
  • 5 munakollast
  • 100 g tuhksuhkrut + 2 teelusikatäit lisaks
  • 1/4 tl tšillipulbrit
  • 400 ml vahukoort
  • 2 L’OR Colombia kapslit, värske ristretto valmistamiseks
  • 1 poolitatud vanillikaun
  • 60 g jämedalt hakitud tumedat
  • 70% šokolaadi

VALMISTAMINE

  1. 01

    Kata želatiinilehed külma veega ja jäta 5 minutiks pehmenema.

  2. 02

    Klopi jõuliselt suures kausis munakollased, suhkur ja tšillipulber kuni segu on kahvatukollane ja väga kreemjas.

  3. 03

    Vala vahukoor ja värske L’OR Colombia kohv potti, lisa vanillikaun ja lase kõrgel kuumusel õrnalt keema. Võta pott pliidilt ja vala segu aeglaselt munakollasemassile, samal ajal pidevalt vispeldades. Vala saadud segu tagasi potti, kuumuta keskmisel kuumusel 1-2 minutit, samal ajal pidevalt vispeldades kuni vanillikaste hakkab keema.

  4. 04

    Võta pott pliidilt, pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja vispelda need vanillikastmesse. Lisa šokolaad ja vispelda kuni šokolaad on sulanud ja tekib pehme segu, siis lisa ülejäänud tšillipulber.

  5. 05

    Valades segu läbi tiheda sõela, täida 6 brüleevormi pooles ulatuses. Hoia külmikus vähemalt 2 tundi või kuni segu on täiesti jahtunud. Brüleekreem on peaaegu valmis.

  6. 06

    Serveerimiseks puista vormidele tuhksuhkrut ja raputa vorme õrnalt, et suhkur ühtlaselt jaotuks. Sulata suhkur leeklambiga* karamelliks, lase paar minutit kõvastuda klaasisarnaseks kihiks.

  7. 07

    * Kui sul ei ole leeklampi, eelkuumuta ahju grill kõige kuumemaks, aseta rest kõige kõrgemale astmele. Pane kuumakindlasse nõusse purustatud jääd ja vett ning tõsta brüleevormid jäävette. Külm vann ei lase vanillikreemil küpseda, samal ajal kui suhkrukiht karamelliseerub 3-4 minutiga.