Kohvikook espressoga

portsjonid: Naudojant 26 cm kepimo skardą
Valmistusaeg:
20 minutit
Küpsetusaeg:
1 tund

Õhulise ja mahlase kohvikoogi hõrk kohvimaitse paneb sind haarama järgmise tüki järele. Espresso täidlane maitse teeb koogi eriti isuäratavaks. Täiuslik parima sõbra seltskonnas koos kuuma kohviga. Selle retseptiga kohvikook valmib imelihtsalt. Libista koogivorm ahju ja naudi!

KOOSTIS

  • 200 g toasooja võid
  • 200 g suhkrut
  • 200 g jahu
  • 4 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti või pakk vanillisuhkrut
  • 80–160 ml espressot (80 ml L'OR Ristrettot annab peenema maitse, 160 ml L'OR Forzat täidlasema maitse).

VALMISTAMINE

  1. 01

    Kuumuta ahi 180kraadini või pöördõhu puhul 160kraadini.

  2. 02

    Valmista 80 või 160 ml espressot (L'OR Ristretto või Forza 2–4 kapslit) ja lase jahtuda toatemperatuurini.

  3. 03

    Mikserda või, suhkur ja vanilliekstrakt (või vanillisuhkur) ühtlaseks ja kreemjaks.

  4. 04

    Lisa ükshaaval munad ning mikserda iga muna läbi enne kui järgmise lisad.

  5. 05

    Vala segusse espresso, mikserda hoolikalt läbi, sega hulka jahu.

  6. 06

    Pane segu võiga määritud koogivormi ning tõsta ahju keskmisele kõrgusele.

  7. 07

    Küpseta umbes tund aega ja tõsta siis ettevaatlikult ahjust välja.

  8. 08

    Proovi tikuga, kas kook on läbi küpsenud, kui tikk jääb puhas, on kook valmis. Kui mitte, küpseta veel 5 minutit ja kontrolli uuesti.

  9. 09

    Lase koogil enne vormist väljavõtmist maha jahtuda. Või otsid midagi uut? Valmista kohvikook šokolaadiga. Pane pool segust vormi ning sega teine pool segust 100 grammi sulatatud šokolaadiga enne kui selle vormi valad. Võid segule lisada pekaanipähkleid, kreeka pähkleid või puistata peale mandlilaaste.