Kohvivaht

portsjonid: 2 – 4 porcijos
Valmistusaeg:
30 minutit
Ooteaeg:
6 tundi

Hellita oma õhtusöögikülalisi kohvivahuga. Sinu lemmik espresso või ristretto lisab hõrgu kohvinüansi. Kohvivahu võid juba eelmisel õhtul valmis teha. Naudi!

 

KOOSTIS

  • 60 ml kanget L'OR Espresso Ristrettot või Forzat
  • 2 munakollast
  • 2 munavalget
  • 60 g granuleeritud suhkrut
  • 220 g värsket vahukoort
  • Näpuotsatäis soola

VALMISTAMINE

  1. 01

    Valmista oma lemmik kange espresso või ristretto. Magustoidule hea kohvi maitse andmiseks peab kohv olema kange, seega ära pelga selleks valida intensiivset kohvi.

  2. 02

    Võta 60 ml kuuma kohvi, lisa veidi soola ja pane külmikusse jahtuma. Kui kohv on külm, lisa munakollased ja mikserda läbi ning pane tagasi külmikusse.

  3. 03

    Vahusta vahukoor poole koguse suhkruga.

  4. 04

    Puhta vispliga sega külma kohvi-munasegu kokku vahustatud vahukoorega. Puhasta visplid paberrätiku ja sidrunimahlaga. Vispelda roostevabast terasest kausis munavalged ülejäänud suhkruga tihkeks vahuks.

  5. 05

    Sega vahukooremass ja munavalgevaht õrnalt spaatliga läbi. Serveeri pidulikes klaasides. Jaga vaht klaasidesse, kata ja hoia külmikus vähemalt 6 tundi.

  6. 06

    Enne serveerimist kaunista kakaopulbri, šokolaadi või söödavate lilleõitega.